Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - همدان: همدان یکی از قطب‌های مهم صنایع دستی است تا آن جا که از مجموع ۱۵۰ رشته صنایع‌دستی، یکصد رشته در این خطه شناسایی و فعال است.

سفال‌گری، منبت‌کاری، قالی بافی، سراجی، مرواربافی، تولید سازهای سنتی، رودوزی‌های سنتی و... رشته‌های شاخص صنایع‌دستی همدان است که در هر کدام هنرمندان برجسته‌ای فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع‌دستی چنان در همدان رونق دارد که چندین شهر عناوین ملی و جهانی صنایع‌دستی را کسب کرده و حدود ۴۵ هزار هنرمند در بیش از ۲۹ هزار کارگاه فعالیت دارند.

لالجین؛ شهر جهانی سفال

ابتدا به لاله‌جین شهر جهانی سفال و سرامیک می‌رویم که مرکز سفال و سرامیک خاورمیانه نیز شناخته می‌شود، شهری که سرتاسر کوچه پس کوچه‌های آن یا کارگاه و یا فروشگاه سفال است و از آب و خاک هنر بی‌نظیری را خلق می‌کنند.

این شهر اکنون یکی از صادرکننده‌های برتر صنایع‌دستی به کشورهای مختلف دنیاست و محصولاتش از اروپا و آمریکا و آسیا مشتری دارد، مشتری‌هایی که دیگر هنر ناب این دیار را به خوبی شناخته‌اند.

ملایر؛ شهر جهانی منبت

ملایر؛ شهر جنوبی همدان یکی دیگر از شهرهای جهانی است که منبت را در دل چوب می‌آراید، این حرفه که از دوران صفویه برای ملایری مانده است، استادکاران زیادی دارد.

در این شهر با وجود ۸۰۰ کارگاه مبلمان همه مراحل تولید از چوب‌بری، حمل و نقل، نجاری، کلاف‌سازی، ابزارسازی، ابزارزنی، رویه‌کوبی و رنگ‌کاری انجام می‌شود و همین باعث شده نشان‌های بین‌المللی و ملی مبل و منبت را دریافت کند‌‌.

تویسرکان؛ شهر ملی منبت

 بعد از ملایر، تویسرکان شهر همسایه ملایر نیز در خراطی و منبت‌کاری فعال است، در تویسرکان گل‌های ریز و درشت هنرمندانه با چوب گردو و راش بر دل مبلمان می‌نشیند و نقش گل‌های چندبر که در بین صنعتگران این منطقه به گلریز معروف است، جزو ویژگی‌های نقوش منبت تویسرکان است.

تویسرکان شهر ملی منبت است و منبت‌کاران آن در شهر و روستاهای این شهرستان نقوشی از گل‌های ریز و زیبا را بر دل چوب حکاکی می‌کنند به طوری که از هر دیده‌ای دل می‌ربایند.

اشترمل؛ روستای ملی منبت

سبک کنده‌کاری با استفاده از نقش و نگار فرش دستباف ایرانی به نام گلریز، ما را راهی روستای اشترمل در تویسرکان می‌کند، روستای ملی منبت که نقوش ویژه آن گل‌های پنج‌پری است و محصول کنده‌کاری شده این منطفه را منحصر به فرد کرده است.

داویجان؛ روستای ملی مرواربافی

اما مرواربافی دیگر هنری است که داویجان را روستای ملی مروار کرده است، روستاهای داویجان، گوراب، رضوانکده، حرم‌آباد و توچغاز مناطق کشت مروار در شهرستان ملایر است و درامد مردم روستا نیز از این صنایع‌دستی است.

آری اینگونه است، هنر همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیز برخاسته از دل این سرزمین است و ریشه در فرهنگ و اصالت این دیار دارد، به همدان که می‌آیید، دست خالی برنگردید که هنرمندانش خاک را به هنر کیمیا می‌کنند.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: سوغات صنایع دستی همدان شهر جهانی لالجین روستای ملی صنایع دستی ملی منبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۹۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج و همکاری بسیج دانشجویی، نمایشگاهی از تولیدات صنایع‌دستی دانشجویان خلّاق برپا شد.   در این نمایشگاه، دانشجویان محصولات تولیدی و صنایع‌دستی خود را به معرض نمایش عموم گذاشتند.   از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه، خودباوری بر توانمندی‌های تولیدی دانشجویان، آشنایی دانشجویان با فرصت‌های اشتغال و کارآفرینی با هدف تقویت وضعیت اقتصادی قشر دانشجو، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از طریق پر کردن اوقات فراغت دانشجویان، ایجاد بستر مناسب برای آموزش فراگیری جذب سرمایه‌گذار و فروش محصولات تولیدی در بازارهای تجاری است.   برگزاری چنین برنامه‌هایی موجب می‌شود دانشجویان علاوه بر علم‌آموزی با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و علمی موجود در دانشگاه و استعدادهای خود، مهارت‌های جدیدی را کسب کنند که در آینده بتوانند با کارآفرینی فرصت‌های اشتغالزایی برای خود و دیگران ایجاد کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا