Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@12:42:02 GMT

گشتی در روستای بهادربیگ

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۸۷۱۳

گشتی در روستای بهادربیگ

روستای بهادربیگ روستایی در ایران است که در شهرستان بهار واقع شده‌است. بهادربیگ ۵٠٠٠ نفر جمعیت دارد. یکی از جاهای دیدنی روستای بهادربیگ پل انگلستان است که توسط ارتش بریتانیا برای کمک رسانی به شوروی در جنگ جهانی ساخته شده است. این پل زمانی راه اصلی عبور از غرب به شمال غرب بوده به طوریکه راه همدان به بیجار وبه طبع آن بیجار به تبریز از این پل استفاده می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دو رودخانه در بهادربیگ جریان دارد که یکی از ارتفاعات شمالی کوه آلما بولاغ سر چشمه می‌گیرد ودیگری از ارتفاعات جنوبی کوه آلما بولاغ. این دو رودخانه در شرقی ترین نقطه روستا به هم می پیوندند ودر نهایت با عبور از شمال دشت بهار به رودخانه قره چای می ریزد. روستای بهادربیگ در گذشته به روستای ١٧کهریز یا ١٧ قنات مشهور بوده. که با توجه به بهره‌برداری های غیر اصولی از سفره های زیر زمینی و همچنین خشکسالی های اخیر تعدادی از این قناتها خشک شده‌اند.

طبیعت زیبای بهادربیگ با چشم اندازهای کوه و جنگل و رودخانه و دشت و دمن و مراتعش در همه فصلها زیبایی خاص خود را دارد و چشم و دل را جلا میدهد.

اواخر اردیبهشت ماه فصل شکفتن گلها و طراوت سبزه های روستاست که این موقع از سال بهادربیک واقعا دیدنی است .

تابلوی زیبای زمستانهای برفی کوه و کوهپایه را در این منطقه باید از نزدیک دید و لمس کرد .

کمی که اهل ذوق و هنر باشی میتوانی به خوبی این همه زیبایی را به تصویر بکشی و از طبیعت چشمگیرش کمال لذت را ببری.

رودخانه قره چای همدان از این روستا میگذرد و فصل بهار بسیار پر آب و دیدنی میشود .

مردم خونگرم و شهیدپرور این روستا مثل طبیعتش دوست داشتنی هستند. بارزترین ویژگی ایشان اتحاد و همدلی آنان است که زبانزد همگان شده است .البته با پیشرفت جامعه و ماشینی شدن زندگی های امروز متاسفانه ارزشهایی که سابقا در فرهنگ ما ایرانی ها بود الان کمرنگ شده و محبت ها و صمیمیتهایی هم که سالهای قدیم رایج بود اکنون دیگر کمتر به چشم میخورد.مردم روستا ذاتا تلاشگر و کارافرینند. در حال حاضر بزرگسالها و مسن ترها به کشاورزی ودامداری مشغول میباشند و بعضی ها کامیون دار هستند. نسل جدیدشان بسیار خلاق و تحصیلکرده و صنعتگر و کارآفرین و مستعدند. بخش عمده ای از صنعت تولید صنایع مبل و میز و صندلی و انواع میزهای تلویزیونی جدید استان همدان توسط این جوانان تولید و عرضه میشود./ سیری در ایران

     

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: روستای بهادربیگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اینجا روستای کوشه سفلی است. روستایی از توابع شهرستان خوسف که تا چندی پیش در آن خبری از زراعت و کشاورزی و در یک کلام رونق و آبادانی نبود.

از چندین دهه قبل به واسطه برخی از بی مبالاتی‌ها و دادن مجوزهای غیر اصولی حفر چاه، آب قنات روستا که ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه داشته، خشک و قنات تخریب شد که در پی این اتفاق زراعت و کشاورزی نیز با مشکل رو به رو شد.

ولی مردم روستا از چندی قبل آستین همت بالا زدند و با کمک بسیج سازندگی خراسان جنوبی پروژه انتقال آب روستا به مزارع را کلید زده و به نتیجه رساندند.

اتفاق شیرین دیگری که در این روستا رخ داده راه اندازی یک صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد با هدایت و راهبری بسیج سازندگی بوده که زمینه اشتغالزایی برای بسیاری از جوانان و بانوان این منطقه را فراهم آورده است.

سری به مزارع روستا می‌زنیم. شور و شوق را در میان کشاورزانی که بیل به دست گرفته و یا علف هرس می‌کنند را به خوبی می‌توان دید، شوری از جنس زندگی و دمیدن امید بعد از جاری شدن آب.

قنات روستا از ۳۰ سال قبل خشک شده بود

بانو رضایی که در زمین کشاورزی خود کار می‌کند، گفت: از حدود ۳۰ سال قبل قنات روستا خشک شده بود و عده‌ای مجبور به مهاجرت به شهر شدند.

وی با بیان اینکه با جاری شدن دوباره آب در روستا عده‌ای برگشته‌اند، یادآور شد: من الان در زمین خود پیاز، گوجه، بادمجان، گندم و سیر کشت می‌کنم و بابت این موضوع خوشحال هستم.

هادی غلامی، مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی در این زمینه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ با همت بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستای کوشه سفلی شروع به کار کرد که با استقبال بی نظیر مردم رو به رو شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این صندوق ۱۳۰ عضو دارد، بیان‌کرد: صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستا ۱۰۳ فقره وام درون صندوقی از محل پس‌انداز خرد مردمی، بین اعضا در جهت اشتغالزایی اعطا کرده است و پیگیری برای وام از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قرض‌الحسنه بسیج سازندگی به مبلغ ۹۰۰ میلیون داشتیم.

اشتغالزایی برای جوانان روستا

غلامی افزود: تسهیلات تبصره ۱۶ موجب اشتغالزایی ۱۴ نفر از جوانان روستایی را در بخش‌های پرورش دام سبک، حوله بافی، گلیم بافی، احداث گلخانه و کارگاه نجاری و…فراهم کرد.

مسؤول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی یادآور شد: همچنین پیگیری جهت اخذ تسهیلات اشتغالزایی بین دستگاهی در حوزه اشتغالات خرد خانگی به مبلغ ۳۴۰ میلیون تومان داشتیم.

غلامی گفت: با پیگیری صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی حضور تولید کنندگان صندوق را در بازارچه‌هایی محلی، نمایشگاه‌های داخلی و تهران و … را در چندین نوبت داشتیم که موجب درآمدزایی برای جوانان روستای کوشه سفلی شد.

وی ادامه داد: از طرفی توزیع جوجه مرغ تخم گذار بومی را در قالب طرح معیشتی خانوار طی سه نوبت داشتیم که به طور متوسط به هر خانوار ۲۰ جوجه مرغ واگذار شد.

مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی با اشاره به اهمیت انتقال آب در روستا گفت: همچنین با پیگیری صندوق مردم نهاد روستا اخذ مبلغ ۲۶۰ میلیون تومان از کمک خیرین برای پروژه انتقال آب روستا و همچنین احداث کارگاه خیاطی را داشتیم.

قصه پرغصه ای که به شادی ختم شد

غلامی تأکید کرد: قریب ۳۰ سال بود که روستای کوشه سفلی از آب کشاورزی محروم بود و این قصه پرغصه جریان داشت که در سال‌های اخیر به همت جوانان روستا، صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی توانستیم در سال ۹۷ پروژه انتقال آب روستا را از مزارع بالا دست کلید بزنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد جاری شدن آب روستا، برگشت کشت و کار در مزارع و مهمتر از همه مهاجرت معکوس به روستا هستیم.

مهدی هنری، رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این زمینه اظهار کرد: بسیج سازندگی فقط هدایت و راهبری صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم نهاد را دارد و خود مجموعه دخل و تصرف و حق امضا و… ندارد تا در جهت رفع مشکلات همه با هم قدم بردارند.

تلاش برای رفع مشکل آب روستا

وی با اشاره به اینکه در همان جلسات اول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی مطرح شد که بزرگترین مشکل روستا بحث آب است، ادامه داد: علت اینکه پروژه آب روستا به نتیجه نرسید این نکته بود که خود پروژه از چندین ریز پروژه تشکیل شده بود و یک دستگاه به تنهایی نمی‌توانست آن را حل کند.

رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی ادامه داد: تجهیز و بهره برداری چاه کشاورزی، انتقال برق به چاه کشاورزی، انتقال آب به اراضی و … از جمله ریز پروژه‌های این پروژه اصلی انتقال آب به مزارع روستای کوشه سفلی بود.

هنری با بیان اینکه در این راستای از کمک‌های قرارگاه محرومیت زدایی سپاه استفاده کردیم، ادامه داد: البته در این راستا مردم روستا نیز خودشان پای کار بودند.

مهاجرت معکوس با برگشت آب به مزارع روستا

وی گفت: پله پله پروژه را پیش بردیم و امروز شاهد هستیم که بعد از ۳۰ سال آب به مزارع روستای کوشه سفلی رسیده و از اواخر سال ۱۴۰۲ کشاورزی به صورت جدی به روستا برگشت و شاهد بازگشت امید به روستاییان و مهاجرت معکوس در کوشه سفلی هستیم.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: کار مجموعه بسیج سازندگی در حوزه اشتغال تنها پرداخت تسهیلات نیست بلکه حلقه‌های مفقوده در این زمینه را شناسایی و در زمینه تولید و بازاریابی هدایت و راهبری داریم.

کد خبر 6096672

دیگر خبرها

  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • طغیان‌ رودخانه روستای سرخه مرند | ویدئو
  • رفع مشکلات زیرساختی روستای سیل زده تختان دهلران در دستور کار است
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • دو روی سکه باران در ایلام
  • طغیان رودخانه روستای داره لار اسد شهرستان سرپل ذهاب