Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-05-05@09:08:01 GMT

جاذبه های دیدنی همدان| شهر تاریخ و تمدن

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۸۲۳۱

یکی از شهرهای تاریخی و با قدمت ایران که جاذبه های گردشگری و مناظر طبیعی و زیبای فروانی دارد، همدان است. این شهر در زمان مادها احداث شده و جز نخستین پایتخت های ایران محسوب می شد که دارای فرهنگ و تاریخ غنی می باشد. هرساله توریست های زیادی سفر به همدان را تجربه می کنند. جاذبه های گردشگری همدان به قدری است که زمان زیادی برای شناخت فرهنگ، آثار تاریخی و طبیعت این شهر باید صرف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دامه سعی کرده ایم برخی از دیدنی های همدان را به طور مختصر معرفی کنیم.

آرامگاه بابا طاهر عریان

باباطاهر عریان از جمله شاعران و عارفان بزرگ ایران است که بخاطر دو بیتی هایش در جهان معروف است. مقبره این شاعر مشهور دارای معماری منحصر به فرد و زیبایی است که از تزئینات بسیار دقیق و ظریف در آن استفاده شده است. قدمت این مقبره مربوط به اواخر قرن 4 و اوایل قرن 5 هجری قمری می باشد و از جاذبه های گردشگری همدان می باشد.

آرامگاه ابوعلی سینا

یکی از مشاهیر و پزشکان ایران زمین که در این شهر زندگی می کرده است. آرامگاه او در میدان برج قابوس قرار دارد و قدمت آن به قرن 4 هجری شمسی بر می گردد. این مقبره در واقع به شکل برج قابوس و طبق معماری آن ساخته شده است به همین دلیل میدان قرار گیری مقبره به این نام است. این بنای باارزش یکی از دیدنی های همدان است که مسافران این شهر حتما از آن بازدید می کنند. به دلیل محوطه زیبای این مقبره که با درختان و آب نماهای بسیاری مزین شده است، آن را تبدیل به مکانی بسیار دلنشین کرده است.

آرامگاه حیقوق نبی

حیوق نبی پیامبری الهی که در روایات آمده دوبار تولد و فوت کرده است. آرامگاه او در حال حاضر جز جاذبه های گردشگری همدان می باشد. این مقبره در تویسرکان همدان قرار دارد و متعلق به دوران سلجوقیان می باشد. این مقبره تاریخی جز قدیمی ترین بناها در کل ایران به حساب می آید.

امامزاده حسین (ع)

از جمله دیدنی های همدان امامزاده حسین است که برخی این آرامگاه را متعلق به نوادگان امام حسن عسگری (ع) و برخی متعلق به نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می دانند. این بنا علاوه بر ویژگی زیارتی دارای معماری زیبایی نیز می باشد.

گنبد علویان

یکی دیگر از دیدنی های همدان گنبد علویان است. این عمارت بسیار زیبا، از نظر معماری و ساخت تزئینات منحصر به فرد است و افراد را به خود جذب می کند. قدمت این بنای زیبا و تاریخی به زمان سلجوقیان و قرن 6 هجری قمری برمی گردد.

آرامگاه استر و مردخای همدان

این آرامگاه مربوط به یهودیان است و دارای معماری اسلامی است. این مقبره حدود 8 قرن قدمت دارد و از جمله بناها و مقبره های مهم در بین یهودیان در سراسر جهان و ایران می باشد.

تپه هگمتانه

تپه باستانی هگمتانه واقع در مرکز شهر همدان وسیع ترین تپه باستانی ایران با 40 هکتار وسعت است. اولین پایتخت ایران، هگمتانه در این تپه قرار داشته است. این تپه تاریخی، باارزش و قدیمی جز یکی از جاذبه های اصلی همدان است که حتما باید در سفر به همدان از آن دیدن کرد.

دهکده گنجنامه

دهکده فرهنگی، ورزشی، توریستی گنج نامه همدان واقع در دامنه های شمالی کوه های الوند است و به دلیل وسایل تفریحی، تله کابین، غار آکواریوم، آبشار،صخره های که روی آن ها حکاکی شده، پیست اسکی و طبیعت زیبا و چشم نواز توریست های زیادی از این دهکده جذاب دیدن می کنند. در این مکان تفریحی و گردشگری می توان ساعاتی را گذراند و از وقت خود در سفر به همدان لذت برد.

بازار همدان

 همدان نیز مانند دیگر شهرهای تاریخی و باقدمت ایران دارای بازار مسقف مطعلق به دوران گذشته می باشد. بر روی سقف این بازار از پوشش گنبدی استفاده شده است. در بازار همدان بناهای تاریخی بسیاری وجود دارند که بیشتر این بنا در زمان قاجار ساخته شده اند.

موزه تاریخ طبیعی همدان

از حمله موزه های خاص و بی نظیر در کل کشور در حوزه طبیعت، حیوانات و جانداران، این موزه تاریخ طبیعی در همدان می باشد. در این موزه می توان گونه ها و انواع مختلفی از جانداران و گیاهان چه به صورت زنده چه به صورت تاکسی درمی و سنگواره را پیدا کرد.

حمام قلعه

از جمله آثار تاریخی این شهر که متعلق به دوره قاجار است، حمام قلعه می باشد. این حمام قدیمی با وسعت 1500 مترمربع و بنای تاریخی و با قدمت امروزه تبدیل به موزه مردم شناسی همدان شده است. حمام قلعه دارای دو بخش سرد و گرم بوده است و از دیدنی های سفر به همدان می باشد.

برج قربان

برج قربان از دیگر جاذبه های تاریخی و قدیمی این شهر است که دلیل نامگیری آن، این بوده است که فردی به همین نام در زمان صفویان و حمله افغان ها از این برج به عنوان سنگرگاه استفاده کرده است. گفته می شود در این بنا حسن بن عطار حافظ ابو العلا همدانی، دفن شده است. قدمت این بنا به قرن 7 یا 8 هجری قمری بر می گردد.

کلیسای آنجلی همدان

از دیگر آثار تاریخی متعلق به دوران قاجار در این شهر کلیسا آنجلی است. این کلیسای بسیار زیبا توسط رابی اسحاق ساخته شده است. از جمله ویژگی های خاص و منحصر به فرد این بنا تزئینات و کلاف بندی های چوبی است.

غار علیصدر

یکی از بزرگترین و طولانی ترین غارهای جهان که قطب گردشگری همدان است. این غار طبیعت بسیار زیبا و شگفت انگیزی دارد که هر فردی را به خود جذب می کند. این غار در ارتفاعات ساری قیه و نزدیکی روستای علیصدر کبودر آهنگ از توابع استان همدان می باشد.

دشت میشان

اگر اهل کوهنوردی و طبیعت گردی هستید، دشت میشان مکان بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. میدان میشان یا دشت میشان یکی از دشت های کوهستان الوند بوده و در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد. این دشت دارای مناظر خیره کننده و طبیعت بسیار زیبا می باشد.

دریاچه و سد اکباتان

از جمله مکان های گردشگری طبیعی در این شهر دریاچه و سد اکباتان است که می توان از امکانات و تفریحات موجود در این منطقه استفاده کرد و روز خوبی را سپری کرد. این منطقه در 11 کیلومتری همدان در قسمت شرقی آن قرار دارد.           

روستای ورکانه

این روستای زیبای سنگی با تاریخی 400 ساله دارای طبیعت بسیار زیبا و جذاب است. روستای ورکانه جز جاذبه های گردشگری طبیعی شهر همدان است که در 20 کیلومتری این شهر قرار دارد. ورکانه به معنای کنار چشمه است.

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دانشگاه تهران گفت: نهاد‌های بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به‌عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد و اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.
دکتر سید محمد مقیمی در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران یادآوری کرد: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد؛ اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر موجود است و باور داریم دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران به تلاش برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهاد‌های علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به‌عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تأیید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده و دانشگاه تهران میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه گفت: هشتم خرداد ماه در مراسم نود سالگی دانشگاه تهران، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهاد‌های دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.
مقیمی افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.
وی همچنین از برگزاری اجلاس سراسری رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه‌گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • جادوگر، جاودانه شد؛ لوکا مودریچ رکورد تاریخی در رئال مادرید را شکست!
  • ضربه به غرور و حیثیت کاتالونیایی بارسا
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • (عکس) ترسناک، وهم‌آلود و اسرارآمیز؛ دریاچه ارواح کجاست؟
  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان